כאבי ברכיים בגיל התבגרות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

21/10/2004 | 21:50 | מאת: אמא של אביב

שלום רב: א. בתי בת 13 סובלת כמה שנים מכאבים לאורך עצמות הרגליים,לעיתים הכאבים גוברים לתקופה מסויימת שאחריה יש גדילה לגובה בזמן קצר יחסית. מכאן הסקנו שאלו מה שקוראים: "כאבי גדילה:... ב. בנוסף וזה כבר מדאיג, סובלת כאבים גם במפרקים - בעיקר בברכיים, אך לעיתים גם במרפקים. בחודשים האחרונים כאבי הברכיים מגבילים אותה עד שהיפסקה אימונים בכדור-עף - (חבל כי מאוד אוהבת לשחק...), ומשתדלת לא ללכת הרבה ברגל... ג.בנוסף: יש לה "קליקים" בכל המפרקים בגוף, זה מציק וצריכה לבצע מתיחה ומעין פריקה של המפרק על-מנת לשחרר. לפעמים ה"קליק" בעמוד השדרה לא משתחרר במשך ימים - מציק וכואב. ממה נובעים הקליקים ואיך ניתן לעזור לה? כללי ואולי לא קשור לבעיית מפרקים: היא טלסמית, חסרת G6PD, מקבלת תוספת ברזל מזה כשבועיים. לפני שנתיים: כריתת כיס מרה בשל אבנים. נטייה לסינוסיטיס, אבל בדר"כ בריאה ושמחה, מתפקדת היטב בביה"ס ובחברה. בבדיקות דם שנערכו: חריגה רק ברמת IRON , וכמובן התמונה הטלסמית הידועה. אין עליה בשום פרמטר בשורה הלבנה. אוכל לפרט שאר הפרמטרים אם תרצה. איך ניתן לעזור לה? איזה תחום רפואי מטפל ב"קליקים"? אילו בדיקות ניתן עוד לערוך? לאן לפנות? תודה

על פניו איני רואה קשר ישיר בין הטלסמיה לכאבי המפרקים, אלא אם היא קיבלה/מקבלת טיפול בסטרואידים. על כל פנים, המצב אותו את מתארת מצריך בדיקה אורטופדית מדוקדקת ולעיתים גם יעוץ ראומטולוגי משלים.

26/10/2004 | 00:14 | מאת: ניצנה

בעצת רופא המשפחה נתחיל עם בדיקות דם בכיוון ראומטולוגי (עד כה לא נמצאו פרמטרים חריגים בשורה הלבנה) אח"כ ובהתאם לתוצאות נמשיך לאורטופד. תודה על ההתיחסות.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית