החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

20/10/2004 | 00:32 | מאת: רחל

בת 53. 5 שנים סובלת משחיקת סחוס בירכיים. שאלתי: מה הזמן הממוצע שמחזיק מפרק מלאכותי? מדוע הוא בכלל מתבלה? כמה פעמים ניתן לבצע פעולת החלפת מפרק? הם נפוץ ניתוח כזה בגילי? תודה מראש

שחיקת סחוס בירך וצורך בהחלפת המפרק נדירים יחסית בגיל 53 . המפרקים נשחקים כמו כל מיסב , כאשר בצעירים יחסית קצב השחיקה גדול יותר. כיום אנו יודעים כי מפרקים חדישים מחזיקים 15-18 שנה ויותר, ובמידת הצורך ניתן להחליפם מספר פעמים במהלך חיים.לפיכך אנו מתאימים את סוג המפרק לגיל החולה ולצרכיו.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית