שאלות בנושא שבר בפיקה ברך ימין.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

27/11/2006 | 11:52 | מאת: אושר

שלום רב, לפני 20 יום שברתי את הפיקה בברך ימין, הטיפול שהוחלט לי הוא טיפול שמרני, יש לי מחוך ברגל שסגור בישור ואני משתמש ב cpm לכיפוף הברך. יש לי ביקורת עוד 8 ימים אבל אני קצת מודאג ורציתי לשאול כמה דברים עד הביקורת. 1. יש לי עדיין נפיחות בברך ונפיחות לא קטנה אמנם פחות מאשר הימים הראשונים אבל עדיין נפוח, האם זה נורמלי או שזה מראה שהשבר לא מתאחה? 2. הציעו לי להוריד את הנפיחות עם עלי כרוב סגורים בתוך ניילון שמלפף את הברך, האם מישהו שמע על זה? הגיוני? כדאי? 3. האם ניתן לישון על הבטן בלילה (כמובן עם המחוך סגור בישור). 4. אמרו לי שעלי לבצע דריכה מלאה על הרגל, האם כדאי להסתובב כמה שיותר ללא קביים, זה אמור לעזור? תודה מראש אושר

אם השבר היה ללא תזוזה במידה כזו שאפשרה טיפול בסד, ניתן בתוך הסד לבצע הכל כולל שינה על הבטן.לעלי כרוב תכונות של הקטנת בצקת וגודש.

30/01/2007 | 20:30 | מאת: נלי

אבי עבר ניתוח לקיבוע הברך, ולא יכול עכשיו במשך 10 שבועות לקפל הרגל. איך אפשר אח"כ לתפקד בבית. להיכנס לשירותים? להתקלח?

27/09/2008 | 10:51 | מאת: כלנית

שלום רב, לפני יומיים אמא שלי נפלה ושברה את הפיקה בברך ימין. בבית חולים גיבסו לה את כל הרגל מלמעלה למטה וכרגע היא סובלת מכאבים רבים ונפיחות בכף הרגל. האם זה נורמלי? כמה זמן להערכתך היא תיזדקק לגבס? והאם היא תצטרך פיזיוטרפיה אחר כך תודה מראש, כלנית

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית