שבועיים עם חום גבוה וכאים ברגל נפוחה כבלון כתוצאה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

03/07/2004 | 17:37 | מאת: אדווה

שבועיים עם חום גבוה וכאים ברגל נפוחה כבלון כתוצאה משושנה .מאושפזת ברמבם (ויש לי חשש כי מדובר בדלקת של העצם לפי יעוץ של זיהומולוג מהאתר הרופאים) . נאמר לנו כי יש לחולה (34 משקלה כפול מהרגיל) חיידק סטרפטוקוקים מזן A החולה קיבלה דרך הוריד (אורבנין אך הקיאה דם מזה)CEFAZOLIN גר'1גר' X שלוש פעמים ביום במשך 10 ימים לפני 3 ימים החולה מקבלת כדורים אנטיביוטיקה והחום עם הכאכים העזים ממשיכים ללא הרף. מנהל המחלקה הליט שיתנו לה קורטיזון ביום א' אם החום ימשיך . שאלתי אליך כמומחה באורטופדיה איך אפשר לזהות את החיידק (כי נעשה לה צילום רנתגן ובדיקות דם )ואיך אפשר לעזור לחולה במצב הנ''ל. אנא תשובתך .

הטיפול העקרוני בזיהום הוא אנטיביוטי מתאים ולעיתים יש צורך בניקוז כירורגי. לעיתים יש קושי בבידוד סוג החידק הספציפי ואז נותנים אניביוטיקה רחבת טווח.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית