דחוףףףףףף!!!השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/02/2004 | 00:28 | מאת: איתי

אני לא יודע אם אני אמור לשאול פה אבל אם ברצוני לתרום מח עצם עם הליך הוצאת מח העצם מחוט השדרה כלולה בסיכון? שמעתי שיש סיכוי שזה ישתבש ויגרום לשיתוק אצל התורם???

27/02/2004 | 11:14 | מאת:

אנאת ברר שוב אצל רופאים את מהות הפעולה שאת אמור לעבור. לרוב מה שמכונה "תרומת מח עצם" אינה פעולה הקשורה בדיקור בעמוד השדרה כלל, אלא בלקיחת דם רגילה מוריד שבזרועך, המתבצעת לאחר טיפול קצר (זריקה תתעורית) בהורמון מיוחד. מכאן שסכנת שיתוק כתוצאה מתרומה לא קיימת כלל.