השתלות

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

19/01/2004 | 20:34 | מאת: פינקי

לפרופ' איתן מור שלום רב 1]האים יש בידך פרטים חדשים בנושא ניתוח עצב ראיה [השתלה] 2]אד איזה גיל ניתן לעשות ניתוח השתלת כליה [הכבלה של גיל ] 3]האים נעשה שיבוט של כליה בארץ בבני אדם אודה לך על התיחסותך בברכה פינקי

19/09/2004 | 10:40 | מאת:

אלתך הועברה לפרופ' מור

20/09/2004 | 07:59 | מאת: פרופ' מור

אנו עוןסקים בהשתלות כליה וכבד ובמדע של תורת החיסון לכן אענה רק על שתי שאלות: השתלות כליה אינן מוגבלות בגיל ונעשות גם בגיל 70 (הכל בהתאם לגיל הביולוגי של החולה ולמידת הסיכון בניתוח לעומת המשך טיפול בדיאליזה). שיבוט הוא הכפלה של התא על כל המשמע ומביא ליצירת גוף בשלמותו כמו הכבשה דולי. ניתן יהיה לשבט בן אדם ולהשתמש באיברים להשתלה אך דבר זה אינו מקובל אתית ולכן לא נראה לי כפתרון עתידי למחסור באיברים.