הפסקת נטילת פרדניזון למושתלי כליה

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/10/2004 | 16:40 | מאת: סיגל

שלום, אימי מושתלת כליה מזה שנה וחצי ונוטלת פרדניזון, כאשר המינון עומד היום על 5 מ"ג ליום. בביקור שגרתי שערכה בביה"ח בחודש האחרון, נאמר לה כי עליה להפסיק כליל את הפרדניזון. אימי חוששת כי הפסקת הפרדניזון עלולה לגרום לדחיית השתל. יש לציין כי בדיקות הדם שערכה בחודשים האחרונים טובות מאוד וכי רמת הקריאטינין יציבה ועומדת על 0.9 רוב הזמן. כן היא נוטלת סלספט -1,000 מ"ג ביום ופרוגרף - 6 מ"ג ביום. היא חולת סוכרת ומשתמשת באינסולין. שאלתי: האם חששותיה מוצדקים, והאם אכן עליה להפסיק את נטילת הפרדניזון? לתשובתכם המלומדה אודה.

25/10/2004 | 22:50 | מאת:

סיגל שלום הפסקת פרדניזון עלולה לגרום לדחיית כליה בחלק קטן של המושתלים ולקיצור חיי השתל. לכן יש לשקול את היתרונות של הפסקת סטרואידים כמו שיפור בסכרת לחץ הדם הכולסטרול ומחלת העצם לעומת הסיכון הלא גדול אך בהחלט האפשרי לדחיית הכליה. אני ממליצה שתשוחחי עם הרופאה המטפלת על כך ותשקלו ביחד. כל טוב ד"ר רותי רחמימוב

26/10/2004 | 22:53 | מאת: איתן

מדוע השאלה היא לגבי מעבר מ 5mg פרדניזון ל - 0mg ? האם אי אפשר לרדת ל 3 או 2 מיליגרם ביום במקום לרדת ישר לאפס ? איתן