השתלה וסוג דם

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/04/2004 | 15:33 | מאת: חיים

אני בעל סוג דם A+ ועומד לעבור השתלת כליה. במידה ויש מספר תורמים פוטנציאלים אשר מתאימים במידה דומה - פחות או יותר - מבחינת התאמת הרקמות לביצוע ההשתלה , האם במקרה כזה עדיף לי להתעקש על תורם בעל סוג דם זהה לשלי ? או שזה כלל לא מהווה שיקול בבחירה . בברכה חיים

13/04/2004 | 08:16 | מאת:

התאמה בסוגי דם ראשיים (A,B,O) בין התורם למקבל היא תנאי הכרחי לביצוע השתלה. לחולה עם סוג דם A יתאימו תורמים עם סוג דם A ו- O.

13/04/2004 | 22:26 | מאת: חיים

מה אם אני בעל סוג דם A ויש לי 2 תורמים זהים מבחינת התאמת הרקמות האחד בעל סוג O והשני בעל סוג A האם במקרה שכזה יש לי סיבה להתעקש על התורם בעל סוג הדם A או שבמקרה התאורטי שהצגתי אין כל משמעות לפרמטר סוג הדם של התורם ( A או O) חיים

07/06/2004 | 16:32 | מאת: איציק

אני בן 46 עברתי שתי השתלות כיליה הראשונה 9 שנים השניה 7 שנים{תורמים זרים}. עכשיו אני ממתין בדיאליזה כ-10 שנים. מבקש לדעת מה הם סיכויי להשתלה שלישית? תודה איציק