הזרקת קלקסן
דיון מתוך פורום המטולוגיה
ד"ר שלום רב! ראשית תודה רבה על עזרתך בשאלותי הקודמות. זה כבר 11 ימים שאני מזריק לעצמי, זריקות קלקסן 80 מ"ג - פעמיים ביום, במקביל ללקיחת קומדין ועד להשגת רמת קומדין טיפולית .(בעקבות מיקרה d.v.t). בהדרכה שקיבלתי, הומלץ לי להזריק את הקלקסן, באיזור הבטן- המותניים. שיטפי דם באיזור ההזרקות הופיעו לי כבר בהזרקות הראשונות. הבנתי , גם ממך, ששיטפי דם, בעיקבות הזרקת קלקסן, זה ידוע ושאין מה לדאוג מכך - שזה חולף. אך , אתמול שמתי לב, שבאיזור המותניים-בטן (באיזור ההזרקות), גם בצד ימין וגם בצד שמאל, הופיעו "בלוטות". עלי לציין שניתן לחוש בבלוטות במישוש ומעט בלחיצה במקום והן כואבות. בבדיקה יסודית בכל גופי לא מצאתי כל בלוטות נוספות. האם זה נורמלי במצבי? כלומר, האם בלוטות אלה או, " גושים" אלה, הופיעו בעקבות הזרקות הקלקסן? האם יתכן שאלו בלוטות לימפה ואם כן מה לדעתך הסיבה להופעתן? סליחה על אורך השאלה לתשובתך אודה שי.
א. ברור שעליך להראות את התופעה לרופא המטפל בך. ב. לא סביר שאלו בלוטות לימפה, אבל יתכן שמדובר שתגובה אלרגית מקומית לקלסן. תגובה זו עלולה להתפתח לכיבים ולכן חשוב שתראה את זה בהקדם לרופא ושהוא יחליט לגבי המשך הטיפול. הנושא נדון בעבר. כדאי שתמצא את השאלה והתשובות.
תודה לתגובתך. הפגישה הבאה שלי עם רופא בית- החולים, רק ביום חמישי הקרוב. ( הם עובדים בימים ראשון, שני וחמישי). האם זה יכול לחכות עד יום חמישי, או לפנות למיון? האם להמשיך להזריק, את הקלקסן בינתיים? אני מקווה שתוכל לעזור לי תודה שי