אנמיה כרונית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/06/2003 | 23:56 | מאת: סמדר

שלום ד"ר, כבר כ-10 שנים שאני מלווה באנמיה , שמחריפה מאוד בעת האחרונה (9.2 בבדיקה האחרונה). הבסיס הוא של חוסר ברזל. התרופות השונות בדרך הפה - לא נספגות (ואין מחלת קרון) ואמפולות ברזל בדרך הוריד - ניסינו בעירוי במשך 14 טיפולים, בטיפול ה-14 הופיעה תגובה אלרגית קיצונית של בצקות ואבדן תחושה בגפיים ובכלל, שלפוחיות וגירוי מלווה פריחה בעור וחויב מתן קורטיזון להפסקתה. מאז המצב מתדרדר, ולאחרונה מתלווים גם "שטפי דם" שנראים על העור - גפיים ואברים אחרים- וPTT ו-PT מעט חריגים. בשלב מסוים היה חשד למחלת לימפה (בשל הגדלה של בלוטת לימפה תת-לסתית) , ולפי ביופסיה מדובר בדלקת כרונית בבלוטת הרוק. 1. מה אומרים כל הממצאים? 2. איך עוד אפשר לטפל? 3. מה עושים נגד החולשה והסחרחורות הנוראיות?

20/06/2003 | 00:18 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. אין כאן "ממצאים" שלפיהם אפשר לאבחן. ב. מה קרה עד העירוי ה- 14 ? האם ההמוגלובין עלה ? לכמה ? ותוך כמה זמן ירד ? ג. אין קרון, אבל מה לגבי צליאק ? האם יש תופעות כלשהן מצד מערכת העיכול ? האם יש דימומים ? ד. האם קיים מקור איבוד דם ? מדוע את מאבדת ברזל ? יש הרבה הרבה תשובות בנושא אנמיה של חסר ברזל. כדאי לעבור ולקרוא.

20/06/2003 | 12:48 | מאת: סמדר

טוב, 1. עד העירוי ה-14 הכל היה בסדר מבחינת תגובות, חוץ מסחרחורות ובחילות בראשון ואח"כ חולשה מסוימת וכמובן מס' מקרים של פארא בעת העירוי עצמו (לא קשור, כמובן, לעניין). 2. ההמוגלובין עלה ל-11.2 , נשאר כזה למשך חודש ואחרי חודש שוב החלה ירידה , חזרה למצב הנוכחי. 3. אין לי מושג מה אמור להוות בדיקה בעניין מערכת העיכול (למה אני אמורה להיות ערה, בעצם?) 4. לא בדקו צליאק. מה זה אומר? איך בודקים? 5. הברזל שלי, שכחתי לציין עומד היום על שיעור של 20-33 (משתנה בשלוש הבדיקות האחרונות, ללא מגמה חד-כיוונית). 6. אין לנו כל צל של מושג לגבי הסיבה, וגם המחלקה ההמטולוגית שבדקה אותי (בעיקר לאחר הופעתם של שטפי הדם על העור) לא ידעו מה לומר, ודי הרימו ידיים (אני במין סטטוס של "מעקב" תמידי). תודה

מנהל פורום המטולוגיה