בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/01/2003 | 02:07 | מאת: שירה

ד"ר ציצוביץ שלום ! בהמשך לשאלותי מתאריך 4/1. במשך מספר חודשים אני מרגישה נפיחות בגרון בעיקר בצד ימין. במישוש התגלתה בלוטה בצד ימין של הגרון באורך 2 ס"מ (נפוחה כל הזמן) ובלוטות נוספות קטנות יותר (0.5 ס"מ) בגרון, במפשעה ובעורף.הבלוטות הקטנות אינן קבועות והן מתנפחות לסירוגין. כבד וטחול לא מוגדלים, ספירת דם ותיפקודי כבד וכליה תקינים. בדיקות סרולוגיות תקינות גם הן. (לפני כשנה וחצי חליתי במחלת הנשיקה) במשך כל התקופה החום שלי עולה לסרוגין עד 37.4. לפני כשבוע הופנתי כאמור לצילום חזה דחוף ונאמר לי (לפני הצילום) שהשלבים הבאים יהיו ct וביופסיה. תוצאות הצילום היגיעו: "צל הלב ושדות הריאות בגדר הנורמה." לא נכתב כלום בקשר לבלוטות לימפה. הרופא ביקש שאלך עם התשובות לרופא א.א.ג. ואז אחזור אליו. שאלותי הן האם תשובה זו של הצילום שוללת לחלוטין לימפומה ? מה לדעתך צריך להיות השלב הבא ? תודה מראש שירה נ.ב. מתשובתך לשי ב-8/1 הבנתי שיתכן שזהו מצב נורמלי. אולי אני מכניסה את עצמי סתם לבדיקות מיותרות וכדאי פשוט להשאיר את המצב כמו שהוא עכשיו ?

לקריאה נוספת והעמקה
11/01/2003 | 19:04 | מאת: תשובת מנהל הפורום

זה לא שולל ולא תומך בלימפומה, וכמובן שיכולות להית סיבות אחרות. מה עוד מפריע לך ? איזה סימפטומים נוספים יש לך ? הזכרת חום נמוך. מה עוד ?

11/01/2003 | 22:26 | מאת: שירה

ד"ר ציצוביץ שלום! הדבר העיקרי שמפריע לי הוא הנפיחות בגרון. יש הרגשה של גולה שלוחצת כלפי פנים, לפעמים זה קצת מקשה על בליעת רוק או לא נוח בשכיבה. הבלוטות לא כואבות לי בדר"כ אך הרופא הגדיר אותן כקצת רגישות. חוץ מהחום יש קצת חולשה. היתה לי פריחה על כל מיני אזורים בגוף אך היא חלפה.היו מספר מקרים של הזעות לילה אך לא משהו רציף או ארוך טווח. התאבון לא סדיר - יש ימים שאני רעבה ויש ימים שלא. תודה מראש ושבוע טוב שירה

מנהל פורום המטולוגיה