לימפומה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/11/2002 | 13:42 | מאת: אולי

שלום ברצוני לשאול אם עליי לחשוש ממחלת הלימפומה בעקבות מחלה שנראית ויראלית אך נמשכת כבר מעל חודש וחצי. אני לא מרגישה עייפות אך התחושה הכללית לא טובה וזה מלווה בחום של עד 37.4 בערב כשבבוקר אין חום כלל. מבדיקות דם ושתן לא נמצא דבר, ספירת דם תקינה לחלוטין וכו'.הרופא בדק את בלוטות הלימפה באיזור הגרון ובית השחי אך לא נמצאה נפיחות למרות שאני מרגישה איזשהו גוש קטן באיזור הגרון. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
14/11/2002 | 14:08 | מאת: תשובת מנהל הפורום

ברפואה הכל יכול להיות, אבל לפני שחוששים מלימפומה צריך לברר במה מדובר - בעיקר לבדוק סרולוגיה וירלית לוירוסים שונים, EBV , CMV, הפטיטיס, טוקסופלסמה ודומיהם. צילום חזה וסונאר בטן יכולים אולי לעזור לך להפיג את החששות.

14/11/2002 | 17:08 | מאת: אולי

הסיבה היחידה לחששות היא העובדה שכבר עשיתי את הבדיקות הויראליו שהזכרת (הפטיטיס, CMV ומחלת הנשיקה) והן יצאו שליליות. צילום חזה עשיתי כיוון שה"מחלה" הייתה מלווה בשיעול (טרנכיטיס). האם ייתכן כי מדובר בוירוס שלא עוזב אותי? בשבוע וחצי האחרונים הרגשתי מצויין ורק לפני יומיים התחלתי להרגיש שוב לא טוב (למרות שחל שיפור, מדובר בשיפור איטי).

מנהל פורום המטולוגיה