המשך התיעצות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/09/2002 | 19:43 | מאת: גלי

שלום רב הבוקר עשיתי מספר בדיקות דם שתוצאות רובן הגיעו תקינות. בספירת הדם היה נתונים שלא הבנתי את משמעותם ואודה אם תוכל להסביר לי מהם. . hyper% 0.1 hypo%5.6 (הטווח שצוין היה 1-4). eso%1.2 baso%0.2 שלושת הערכים הנמוכים היו בתחתית הנורה ו"היפו" גבוה מהם.מה משמעות הדבר? התיעצתי איתך בעבר לגבי הפעיה הרפואית שמלווה אותי בחודשים האחרונים - תנודות בלחץ דם , תנודות בדופק, הזועות,בחילות אחרי מאמץ גופני ,עייפות, תחושות רעד וזרמים בשרירים, ריבוי שתן(כ4 ליטרים ליום בממוצע) האם יכול להיות קשר בין הדברים? המון תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2002 | 20:26 | מאת: תשובת מנהל הפורום

אלו הם מדדים שונים, תיאוריים, לגבי כדוריות אדומות ולבנות. ההיפו אמור לציין אם יש כדוריות אדומות עניות בהמוגלובין, אבל יש לכך מדדים נוספים - MCV / MCH והביטוי האחר של זה הוא רמת הפריטין (אם חסר ברזל). בודאי שאין למדדים אלה קשר למה שאת מתארת.

29/09/2002 | 20:40 | מאת: גלי

שוב,תודה על תשובתך. ההמוגלובין שלי גבוה למדי. 13.9. מה יכול לגרום כדוריות הדםלהיות עניות בהמוגלובין? האם יש מקום לדאגה או שמא מצב זה אינו מעיד על משהו משמעותי?

29/09/2002 | 20:48 | מאת: גלי

תוצאות של mch: 27.8 ncv:83 הפריטין ? לא הופיע בבדיקה. תודה.

מנהל פורום המטולוגיה