מילומה נפוצה
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום רב אבי בן 82 ואובחנה אצלו המחלה לפני כ- 3 חודשים הוא מטופל ב Ardea בכל חודש והוא מדביק מדבקות של מורפיום לטיפול בכאבים בנוסף הוא לוקח תרופה בשם Immune Complex שהוא קיבל מדוקטור גדעון עירון (הומאופטי) ומקבל זריקות אחת לשבוע להעלאת רמת ההמוגלובין בבדיקות האחרונות ההומוגלובין עלה עד לרמה של 15 ולכן הקטינו את המינון של הזריקות מ- 3 בשבוע ל- 1 בימים האחרונים ( 3) הוא סובל מתשישות רבה מחוסר תאבון וממצב רוח ירוד מאד הרופאה שלו בבית החולים מאיר המליצה לטפל בתלידומיד האם יש תרופות לטיפול בתשישות ? ובדיכאון ? קראתי במספר מקומות על חברה ישראלית בשם ביו-גאל בראשותו של פרופסור מיטלמן המכהן כמנהל מחלקה פנימית ב בבית החולים השרון בפתח תקווה, הטוענים כי מצאו קשר ישיר בין התרופה Erythropoietin ובין חולי מילומה נפוצה הם עורכים ניסויים כאלה ואחרים שעל רובם ניתן לקרא באתר שלהם www.bio-gal.com הייתי רוצה לדעת האם הדבר מוכר לך ? והאם ניתן לקבל את התרופה הזו עד לפני שיסתיימו כל המחקרים ?
לגבי מילומה - א. קרא תשובות קודמות. ב. הטיפול נגזר משלב המחלה (STAGE). מדבריך לא ברור מה שלב המחלה אצל אביך ומה קצב ההתקדמות שלה ולכן איני יכול להתייחס ספציפית לטיפול באביך. ג. הטיפול בארדיה נועד להקטין נזק בעצמות וכאבי עצמות. הטיפול בתלידומיד (עם או בלי סטרואידים) מועיל לעתים (בכשליש מהחולים) לייצוב המחלה ולהאטת התקדמותה. ד. הטיפול שהזכרת (קומפלקסים אימוניים ?) אינו מוכר לי ואיני יכול להתייחס אליו. ה. אריטרופויטין אינו משהו חדש או עלום. זהו הורמון המפקח על ייצור הכדוריות האדומות / ההמוגלובין. לעתים יש לו השפעה מועילה לשיפור רמת ההמוגלובין בחולי מילומה. החומר אינו חדש ויש לו התוויות שימוש וטיפול. בהתאם להתוויות ניתן לקבלו.
תודה על תשובתך עד כמה שאני יודע לגבי מצב המחלה רמת ההומוגלובין עלתה מאד עד לרמה של כ 15 ורמת ה LDH עלתה עד ל 700 האם הנתונים הללו מספיקים כדי לקבוע את רמת המחלה (STAGE) והיה ולא אנא אמור לי מהם הנתונים הדרושים לשם כך ואני אנסה לקבל אותם בברכה שלומי