טרומבוציטוזיס ראשוני

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/12/2016 | 12:03 | מאת: טל

שלום,אובחנתי ברומבוציטוזיס ראשוני,LDH תקין,זוהתה מוטציהJAK2 V617F,טסיות 514,שאר ספירת דם תקינה.האם בדיקות אלו מספיקות לקביעת האבחון?כרגע רק במעקב של בדיקה של ספירת דם,מדי כמה חודשים,אני בת 63 בריאה,מאוזנת ע"י כדור ללחץ דם?ממה נובעת מחלה זו?האם אורך החיים כשל אדם בריא?האם יכול להיות שהטסיות ישמרו ברמה דומה לזו לאורך שנים?האם יש סימפטומים למחלה?תודה רבה.

הממצאים מתאימים לטרומבוציטוזיס ראשונית אך לצורך השלמת האבחנה יש צורך בביופסיה של מח עצם. המחלה גורמת לסיכון מוגבר לקרישי דם ולכן יש צורך בתרופות מדללות דם ותרופות שיורידו את מספר הטסיות (רצוי לשמור על טסיות מתחת ל450 ע"י תרופות). במידה והאבחנה הסופית תהיה באמת טרומבוציטוזיס ראשונית- תוחלת החיים עם טיפול ומעקב נכון דומה ליתר האוכלוסייה.

מנהל פורום המטולוגיה