בדיקות דם מבהילות,פענוח בסיסי והפניה להתמחות רפואי
דיון מתוך פורום המטולוגיה
בן65,סובל לפחות 10 שנים מאנמיה,(כנ"ל אמי בת ה 85).רופאת המשפחה החליטה לחקור ושלחה אותי לבדיקות ברזל וכדמ',בנסיון לאיתור הסיבה. לאחרונה ערכתי את הבדיקות הבאות: FREE LIGHT CH.-KAPA =12.9 FREE LIGHT CH-LAMBD=90.3 Free Kappa/Free Lamb=0.14 חקירה באינטרנט הכניסה אותי לחרדה קיומית,מה המשמעות של התוצאות מבחינת חומרתן לפי הנתונים שכתבתי? האם מדובר במחלות תורשתיות ועלי להפנות גם את אימי לבדיקה? האם פניה לרופא מומחה בשלב זה,דרך ביטוח משלים,תקצר תהליכים לביצוע בדיקות נוספות: מח עצם ועו'? יש התמחות בהמטולוגיה שעלי לחפש? האם תוכל גם להפנות לרופא מתאים?אני גר באיזור השרון,אבל אין לי בעית נסיעה גם לקצה העולם עבור רופא מנוסה. אודה לך מאד על תשובתך.
רשמת רק תוצאות של בדיקת ה- FLC ולא שום דבר נוסף ולכן כל מה שאני יכול להשיב לך זה שיש לך כנראה חלבון מונוקלולנלי (עיין בתשובות קודמות בנושא זה) ואכן יש לברר מה הסיבה לכך. תורשתי ? לא סביר, אבל למה לנחש... ? לאחר סיום הבירור וקביעת האבחנה יגיע הזמן לשאלה זו. לא צריך מומחה "מיוחד"... אלא כל המטולוג יכול לבצע את הבירור הנדרש. בקש מרופאת המשפחה שתפנה אותך להמטולוג באחד מבתי החולים לבירור הנושא. איני עוזר בהמלצות שמיות - לא על רופאים ולא על מרכזים רפואיים.
עברתי החודש בדיקת צפיפות עצם,(בגלל סיבה שאינה קשורה),והתוצאות היו NORMAL .האם זה עוזר לאבחנה ומקטין סבירות למחלה ממארת? כתבת שדלקת פרקים יכולה להיות גם סיבה, אני מטופל באלוריל 300 בגלל "גאוט", האם גאוט שייך למחלות דלקת פרקים שיכולות לגרום ל "חלבון מונוקלונלי".מטופל בגאוט כבר 35 שנה. אני טיפוס חרדתי ועד לבירור דרך קופות חולים,סביר שאקבל התקף לב,אני מנסה להאחז בכל תקוה ולכן מבקש הבהרות אלה. נ.ב:מצאתי בדיקות דם מלפני 33 שנה, שכבר אז הייתי אנמי,האם זה מסייע בכיוון הבעיה? המון תודות. אבי