לימפה
דיון מתוך פורום המטולוגיה
לד"ר צבי ציצוביץ נאמר לי בבדיקה ראשונית אצל רופא אף אוזן גרון שיש לי גוש בצואר מימין. לאחר מכן הוא קרא לזה נמושה בלוטה מאחורי השריר המרכין מימין. נשלחתי לעשות אולטרה סאונד צואר בלוטת המגן. ובבדיקת האולטרה סאונד נאמר לי שיש לי בלוטה יוגולדיגסטרית באורך 27 מ"מ בצד ימין ובצד שמאל בלוטה יוגולדיגסטרית 13. אחרי שבועיים חזרתי להיבדק על ידי אותו רופא ששלח אותי לדיקור אחבנתי. שאלתי היא מהי הבלוטה הנ"ל? ומהו דיקור אבחנתי? האם זה קשור למחלת הלימופפה? אשמח לתשובה תודה.
איני יודע מה הבלוטה. זו יכולה להיות בלוטת לימפה. לא כל בלוטת לימפה מוגדלת היא לימפומה. אני חושב שיש איזו טעות בהעתקת התשובה של האולטרהסאונד. הכוונה כנראה לבלואה שנמצאת ליד הוריד הג'וגולרי ולא כפי שנכתב. להבעת דעה, חסרים לי הרבה נתונים - כמה זמן הבלוטה קיימת ? האם היית חולה במחלה בדרכי הנשימה העליונות ? בלוע ? האם יש לך בעלי חיים ? האם יש סימפטומים כלשהם ? האם יש אי אלו ממצאים נוספים בבדיקה גופנית ? בבדיקות מעבדה ? בדיקור אבחנתי - שואבים בעזרת מזרק תאים מהבלוטה ובודקים אותם. זו בדיקה שאינה מספקת מספיק מידע ואינה שוללת לימפומה, למשל. כאמור, מהמידע שמסרת, לא ברור לי מה האינדיקציה לביצוע דיקור כזה או ביופסיה.
ד"ר צבי ציצוביץ קודם כל אודה על תשובתך המהירה והיעילה. כשאתה אומר שישנה טעות בכיתוב, יכול להיות מאוד אבל אני כתבתי לך בדיוק מה שכתוב באבחנה. אתה אומר שחסרים לךהרבה נתונים, למה אתה מתכוון? הבלוטה קיימת כחודש וחצי לפחות. לא הייתי חולה בשום מחלה שציינת, ואין לי בעל חיים. למה אתה מתכוון סימפטומים? ממצאים נוספים כגון? אתה מתכוון שהבדיקה שאני הולכת לעבור אינה ממצה מספיק. ושוב המון תודה ד"ר צבי ציצוביץ