ספירת דם ו ITP
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום. לפני כשנה בבדיקת דם שגרתית נצפתה ירידה בPLT אצלי ל75000. עם גילוי זה ביצעתי בדיקות דם ומעקב אחת לחודש. תוצאות הPLT נעו בין 70000-90000 בהמלצת רופא המשפחה פניתי להמטולוג, הוא הנחה אותי לבצע בדיקות אחת לחודש , חשד לITP (בוצע אולטרסאונד טחול וכבד - תקין). במהלך שנה זו נכנסתי להריון. במהלך ההריון נע הPLT סביב 100000-120000. ביום הלידה ולאחריה PLT 90000 היום, כ-3 חודשים לאחר הלידה, ביצעתי ספירת דם ותוצאת הPLT 62000 בנוסף MPV 16.5. שאר המדדים תקינים. אני קצת מודאגת משום שלא הייתה לי ירידה כזו לפני כן. ממה הירידה יכולה לנבוע? האם בשלב זה מתחילים לתת טיפול תרופתי? אשמח לעזרה.
ראשית חוזרים על הספירה, במבחנה רגילה של ספירה ובמבחנה של PT... וגם מבקשים שיעשו משטח ויסתכלו על הטרומבוציטים, כולל ספירה ידנית. MPV 16.5 ? אולי יש אגרגטים וזו טרומבוציטופניה מדומה.. אם אמנם יש טרומבוציטופניה אמיתית ... חוזרים לרופא ההמטולוג, לבדיקה ומעקב... טיפול ניתן לא לפי המספרים אלא לפי הביטוי.
תודה על תגובתך המהירה. חזרתי על הבדיקה שוב היום להתוצאה הראתה PLT 57000. MPV 16.2. LYM 43%. האם יש סיבה לחשוש? ההמטולוגית שאני מטופלת אצלה לא תהיה בארץ עד סוף החודש.... האם רופא משפחה יוכל לתת לי פתרון? אשמח לעזרתך.