עליה בכדוריות הדם הלבנות WBC
דיון מתוך פורום המטולוגיה
רופאת המשחה של אישתי ראתה בטופס הבדיקות עליה בכדוריות הדם הלבנות WBC=11.2 על כל פנים אישתי מטופלת מאז הייתה ילדה בכדורים בשם לפונקס לפונקס עצמו יכול לגרום לעליה בכדוריות... אבל הרופא והפסיכיאטרית שלה היפנו אותה להמטולוגיה... שאלתי היא האם 11.2 זה מאוד חריג ? ומסמל על מחלה המטולוגית כלשהי? - בעוד שהמקסימום בקופת חולים שלה זה 10 ?
clozapine לא גורם לעליה במספר הכדוריות... אם כבר, הוא עלול לגרום לירידה בהן ובמקרים נדירים לגרום לאגרנולוציטוזיס (העדר מוחלט של גרנולוציטים). כעיקרון.... איני יכול להסביר לך מדוע מישהו אחר הפנה. את זה עליך לשאול אותם. אני יכול רק לקוות שמישהו משני הרופאים בדק אותה ושלל דלקת או סיבות ברורות לעליה במספר הכדוריות הלבנות (עישון ? שדרך אגב אסור כשנוטלים את התרופה המסוימת הזו) וגם בדק מה בדיוק עלה.. וביקש שיעשו משטח דם ויראו איך נראים התאים.. וכל מה שצריך לבדוק רופא משפחה לפני שמבקש ייעוץ של מומחה. 11.2 זה יכול להיות כלום ויכול להיות בעל משמעות. המספר כשלעצמו אינו הדבר החשוב ביותר. זה כל מה שאני יכול להשיב בהתבסס על מה שרשמת.
אישתי עברה סידרה ארוכה של בדיקות דם אינני יודע אם ניתן להבחין בדלקת כלשהי בבדיקות הדם אך בסופו של דבר ניכתב WBC צורתיים שאינני יודע מונח זה האם מושג זה יכול לעזור לתשובה יותר מעמיקה ?