ירידה ברמת הברזל
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום , אני בן 23 , לפני כ3 חודשים עשיתי בדיקת דם , ורמת הiron שלי הייתה , 182 שזה יחסית גבוה עכשיו עשיתי בדיה נוספת היום והתוצאה הייתה שונה בצורה דרסתית , כלומר הiron היה 65! כמו כן ב3 חודשים הללו כמעט ולא נגעתי בבשר אדום ,ובשר בכלל ! אך אכלתי ירקות ירוקיים ף המון אגוזים ודגנים ? האם זה אכן יכול לרדת ב3 חודשים לרמה כזו , והאם אפשר לעלות את רמת הברזל לתקינה ?
בדיקת "ברזל" איננה משקפת את מצב הברזל.... יש עשרות רבות של תשובות בנושא זה יש גם מאמר באתר העזר http://tinyurl.com/5t6voy
קודם כל תודה על התשובה המהירה השאלה שלי היא פשוטה מאוד .. האם ב3 חודשים ניתן להוריד את רמת הiron מ- 186 ל65 !, יש לציין - שתרמתי דם לפני 3 חודשים ! , והפסקתי לאכול בשר אדום , וכמעט ולא נגעתי בבשר !