לימפומה פוליקולרית עורית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/03/2008 | 09:32 | מאת: דנה

שלום רב, לפני כמה חודשים הופיע לבעלי גוש מציק ברקה. הגוש הוצא ונשלח לביופסיה. בתשובה התברר שזה סוג של לימפומה פוליקולרית עורית 1E. בהמלצת ההמטולוג המטפל בעלי עבר הקרנות מקומיות במשך חמישה ימים ובמקביל בדיקות. כל בדיקות הדם יצאו תקינות,כולל מח עצם וCT של כל הגוף. חשוב לציין שלא היתה שום התערבות של בלוטות הלימפה. מלכתחילה פנינו להוציא את הגוש בגלל שזה הציק לו כשהוא הרכיב משקפיים, בגלל המיקום הפיזי שלו. אחרי ההקרנות חזרנו להמטולוג המטפל שאמר שאין יותר צורך בטיפולים ושכרגע אנחנו עוברים לסטטוס של מעקב. בעלי בן 35 ללא עבר של מחלות. האם לדעתך הקרנות של חמישה ימים מספיקות? והאם יש סיכויים שבזה הסיוט יגמר ללא התפשטות? ועוד שאלה, כל כמה זמן עלינו להיות במעקב ולעשות בדיקות ו CT? אני מודה מראש על התייחסותך דנה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/03/2008 | 13:35 | מאת: תשובת מנהל הפורום

בהחלט יכול להיות שבזה תם סיפור הלימפומה אבל אין אפשרות לדעת אם כך אמנם יהיה. לימפומה פוליקולרית יכולה להתלקח גם לאחר הפוגות ארוכות ולכן נדרש מעקב. תדירות מעקב ? לפי מה שיחליט הרופא המטפל. אין "חוקים". בודאי שבתחילה תדירות המעקב תהיה גבוהה יותר אך לא בהכרח צריך לעשות CT בכל ביקור.

03/03/2008 | 15:43 | מאת: דנה

ראשית אודה לך על תשובתך המהירה. ברשותך אבקש לברר איתך עוד נושא. האם מתייחסים ללימפומה כזאת כמו ללימפומה שמתחילה עם מעורבות של בלוטות או איברים פנימיים נגועים? כלומר האם העובדה שזה הופיע כגוש קטן (1.2ס"מ) וחיצוני בעור הופכת את זה לקל יותר? תודה דנה

מנהל פורום המטולוגיה