חוסר ברזל ללא אנמיה
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום דר' ! בבדיקות דם שיגרתיות ניתגלה אצלי חוסר ברזל- fe lron ברמה של 56 micg/di שאר הממצאים ב של כימיה בדם והמטולוגיה-ספירת דם תקינים לחלוטין עלי לציין שאני בן 54 לא ספורטאי ולא עוסק בעבודה פיזית. כבר 80יום אני בדיאטת אטקינס מקסימום 30גר' פחממות ליום רופא המשפחה קרא לתופעה חוסר ברזל ללא אנמיה, והיפנה אותי לגסטרו לבדיקת קולונוסקופיה.שאלתי האם לדיאטה עם פחממות ספורות יש השפעה על כמות הברזל בדם? האם בעיה במעי יכולה לגרום לחוסר ברזל ? או מה יכול לגרות לתופעה ואיזו השפעה יש לחוסר הברזל. מבקש הסבר מפורט, תודה מראש.
א. איני יודע אם יש חוסר ברזל או לא. בדיקת "ברזל" אינה מספיקה כדי לקבוע זאת. ב. קרא את עשרות התשובות בנושא ברזל שישנן בפורום. ג. הסברים מפורטים צריך לבקש מהרופא שמפנה אותך לבירורים ובדיקות..... לא ממני, אבל יש גם "הסבר מפורט" במאמר בנושא משק הברזל המופיע בעמוד הפורום.
דר' ציצוביץ היקר ! מצטער כי אולי לא הסברתי את עצמי כראוי, קביעת רופא המשפחה כי יש לי חוסר ברזל ללא אנמיה נעשתה לאחר בדיקות דם כוללת. רוב הממצאים ככולם נימצאו תקינים לדוגמא: HbA1C=5.7 Fructosamine=210.6 Urea (B)=36 Creatinine (B)=0.8 K+ Potassium (B)=40.8 Na- Sodium (B)=139 Bilirubin Total=0.4 ALKP-Alkaline Phosphatase=58.8 ALT (GPT)=23 AST (GOT)=18 CK=115 Fe - Iron=56 Transferrin=335.8 Ferritin=54 Vitamin B12=323 WBC-Leucocytes=5.8 RBC-Red Blood Cells=5.16 Hemoglobin=15.1 Hemoglobin=45 MCV-Mean Cell Volume=87 MCH-Mean Cell Hemoglobin=29.3 ויש עוד עם צריך רק הברזל ברמה נמוכה . עלי לציין כי אני לוקח ויטמין טריפל B אני עושה דיאטה נטולת פחממות כמעט עד 30 גר' ליום. אני לא עוסק בספורט ולא עובד בעבודה פיזית .מבקש לדעת מה יכולה להיות הסיבה לחוסר הברזל הזה . תודה ! | |