IgM נמוך והפניה להמטולוגיה.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/01/2007 | 06:46 | מאת: ל. ג.

בבדיקת דם מצאו אצלי IgM נמוך ( 25 ). בהפנית הרופא רשם : IGM נמוך, CRP תקין, IGA ו-IGG תקינים. בנוסף הוא רשם : פרקציה מונוקלונלית - Lgg-lambda הרופא המשפחתי, כאמור, הפנה אותי להמטולוגיה. הוא אמנם אמר שאני לא חולה וזו הפניה למעקב, אבל אני מבקשת לדעת מה המשמעות ולמה הופניתי. אני בחרדה ולא יודעת מה לעשות. אני בת 56.5 ברקע המשפחתי שלי יש הרבה מקרי סרטן. סבתי מצד אימי נפטרה מסרטן השד. אבי ז"ל נפטר מסרטן שלפוחית השתן. אימי חולה בלימפומה למעלה מ-5 שנים. אחיינית שלי נפטרה בגיל 20 מלוקמיה B. האם עליי לשנות את צורת החיים ו/או לקחת תרופות או טיפול אחר, אולי הומופטי ? היום אני עובדת הרבה שעות, אוהבת את עבודתי, נהנת מנכדים ואוהבת מאד טיולים. האם אני צריכה לוותר על זה. למשל, אני מתוכננת לנסיעה לחו"ל באמצע פברואר לשלושה שבועות. תודה באמת על כל סיוע עצה והדרכה. בברכה ל.ג.

16/01/2007 | 12:45 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. אני משער שההפניה להמטולוג אינה בגלל IGM נמוך אלא בגלל הפרקציה המונוקלונלית שנמצאה (שלא רשמת את רמתה / כמותה). הערכת המשמעות תלויה בעיקר בכמות הפרקציה ובעוד ממצאים מעבדתיים ואחרים ואין לי כל דרך לדעת זאת בהתבסס על מה שרשמת. ב. בכל מקרה - זו עדיין לא סיבה לפחד ובודאי לא לעשות "שינויים" כי עדיין לא ברור מה הסיבה לכך ואם יש לכך משמעות "רעה" או שזה סתם ממצא שמצריך מעקב. יכולות להיות לכך הרבה סיבות. העזרי בחיפוש בפורום זה וקראי תשובות בנושא חלבון מונוקלונלי, פרה-פרוטאין ו- protein electrophoresis.

16/01/2007 | 17:25 | מאת: ל.ג.

תודה על התשובה המהירה. מתוך בדיקות הדם : היה רשום בתחתית דיווח התוצאות - פרקציה באזור הגמא. יתר הפרמטרים תקינים, קרי בתוך התחום של הסוגריים הריבועיות רק בבדיקה אחת שנקראת IMMUNO - RERUM רשום : IgG Lambda. כאמור הבדיקה היחידה שחרגה בתחום הייתה : IgM = 25. תודה ל.ג.

מנהל פורום המטולוגיה