ברזל וגלולות
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום! לבתי בת 25 היו ב- 3 השנים האחרונות ערכי ברזל נמוכים והיא היתה נוטלת כדורי ברזל לסירוגין לפי הוראות הרופא ותוצאות הבדיקות. לפני 3 חדשים חל פתאום "מהפך" ובבדיקה שנעשתה היו התוצאות: iron 102 פריטין 20.0 בבדיקה שנעשתה השבוע: iron 149 פריטין 12.0 הבדיקות הללו נעשו בזמן נטילת גלולות למניעת הריון. האם ידוע על קשר כלשהו בין הדברים? (התזונה היתה שיגרתית, והיא לא נטלה ברזל כ-10 חודשים לפני ביצוע בדיקות אלו). איני יודעת אם הדבר קשור, אך גם ערכי הכולסטרול גבוהים מאוד. מה היית מציע לנו לבדוק? תודה!
א. כאשר נוטלים גלולות סביר שיהיה פחות דימום וסתי ולכן פחות איבוד ברזל. זה לא בהכרח קורה אצל כל אישה, אבל אין קשר אחר בין גלולות וברזל. ב. לא הבנתי מה הבעיה בברזל שאליה את מתייחסת. רמת הברזל אינה משהו קבוע ויש שינויים ברמת הברזל (שאינה בדיקה אמינה) וברמות הפריטין (שמשתנה גם בעקבות מצבים שונים שאינם קשורים ישירות למצב הברזל בגוף). קראי את המאמר על משק הברזל המופיע בעמוד הפורום. כולסטרול - לא שייך לכאן.
הבעיה שראיתי היתה שהערכים הן של הברזל והן של הפריטין לא היו במסגרת ערכי הנורמה כפי שהופיעו בדף הבדיקות. אני מבינה לפי תשובתך שהערכים תקינים ואין מה לדאוג?