הומצסטאין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/02/2006 | 10:44 | מאת: חני

שלום לרופא רציתי לשאול אם יש קשר לרמת הומצסטאין גבוהה 23 לבין 2 הפלות שחויתי לאחרונה? ואם זה יתכן שבבדיקות דם הכל תקין כולל בי 12 וברזל ובכל זאת רמת הומצסטאין גבוהה? לפני חמש שנים עשיתי את הבדיקה האם כדאי לי לעשות אותה שוב כי עשיתי את כל הבדיקות שצריך כדי לברר מה גרם להפלות ולא מצאו כלום הכל תקין . אשמח לקבל תשובה .

21/02/2006 | 12:09 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. אפשר שיש קשר, אך לא בהכרח, בעיקר שציינת שהבדיקה נעשתה לפנ 5 שנים ואינך יודעת מה היתה הרמה בהריון, תוך נטילת חומצה פולית שבודאי קיבלת בהריון. ב. כן ג. איני יודע מה נבדק ומה נמצא, אבל בודאי שמה שנמצא לפני 5 שנים בהתייחס לרמת הומוציסטאין אינו רלבנטי כרגע. קראי תשובות קודמות בנושא הומוציסטאין / MTHFR.

21/02/2006 | 15:42 | מאת: חני

לרופש שלום בהמשך לשאלתי רופא המשפחה מביע זלזול בקשר לבדיקה . איך אני מבקשת ממנו הפניה לבדיקת הומצסטאין מבלי לשמוע זלזול? והאם כדאי לי לעשות את הבדיקה בכלל אולי הוא צודק? יכול להיות שהומוצסטאין ירד ?תודה

מנהל פורום המטולוגיה