טרומבופיליה
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום רב, בפנייתי לרופא נשים בכדי לקבל גלולות, נעשו לי בדיקות לגבי נטייה לקרישיות יתר בדם. נמצאו תוצאות של pcr mthfr homozygote pcr f-ii mutation normal שאלתי היא, מהן המשמעויות מתוצאות אלו והאם ניתן יהיה להשתמש בגלולות נגד הריון מבחינתי
א. התוצאה של פקטור 2 תקינה. לגבי MTHFR - כל המידע לגבי "משמעות" מצוי בתשובות קודמות בנושא שאלתך (טרומבופיליה / קרישיות יתר). קראי במיוחד תשובות בנושא MRHFR ו"הומוציסטאין". ב. האם היתה סיבה מיוחדת לביצוע הבדיקות ? האם היו ארועים טרומבוטיים אצלך או במשפחה קרובה ? איני מכיר הוראה רפואית לביצוע בדיקות לקרישיות יתר "סתם ככה" לפני נטילת גלולות. ג. ברור שאיני נותן אישורים לתרופות באינטרנט. את ההוראות עלייך לקבל מהרופא שלך.
שלום, בהקשר לשאלותיך, הסיבה שנשלחתי לבצע את הבדיקות היא חשד לאירוע מוחי אצל אמי (כבת 47). לא התקבלו תוצאות חד משמעיות והנושא לא נבדק בצורה יסודית. לכן הרופא חשש שמא יש אצלנו נטייה במשפחה ושלח אותי להיבדק. הרופא הזהיר אותי מראש שנשים שיש להן טרומבופיליה לא מקבלות גלולות בשל החשש להיווצרות קרישי דם. בקשתי היא לא קבלת אישור סופי ממך, אלא שתחווה את דעתך האם ישנם סיכויים, לפי מצבי שפורט בהודעה הקודמת, שאוכל להשתמש בגלולות. תודה.