ספיגת ברזל.
דיון מתוך פורום המטולוגיה
אני מעוניין לאכול מוצרי מזון עשירים בברזל. אני יודע שישנם דגני בוקר שעשירים בברזל אך אני אוכל אותם יחד עם חלב וידוע לי שחלב מעכב ספיגת ברזל. האם לאכול את דגני הבוקר העשירים בברזל ביחד עם חכם זה יעיל או שהברזל לא נספג בצורה טובה?
שאלה טובה. איני יודע בכלל איך נספג הברזל שבדגני הבוקר. לא רק החלב עלול להפריע, אלא גם כל מיני חומרים אחרים המצויים בהם, חומרים הנקראים "פיטטים". איני יודע על מחקר שבדק נקודה זו. אני מציע למצוא מקור אחר לברזל זמין, בשר בקר הוא מקור טוב, גם הודו אדום.
התוכל לספק לי מידע נוסף על אותם חומרים הנקראים פיטטים?