שטפי דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/05/2001 | 00:46 | מאת: רויטל

אני בד"כ בריאה. לאחרונה הבחנתי כי כתוצאה מכל מכה קטנה שאני מקבלת, נוצרים שטפי דם שהחלמתם והעלמותם אורכת ברוב המקרים מעל לשבוע ימים. עליי לציין כי לפני 3 שבועות עברתי ניתוח א.א.ג קצר שמטרתו הסרת רקמות בשריות בקונכות האף. הניתוח היה פשוט וקצר אך החלמתי ארכה כשבועיים כיוון שחוויתי מספר אפיזודות דימום חזקות שנמשכו לעיתים מספר שעות. שאלותיי הן: 1) האם תתכן אצלי בעיית התקרשות בדם? האם ניתן לראות סימנים לכך בתוצאות בדיקת דם? 2) האם יש קשר בין שטפי הדם לדימומים שלאחר הניתוח?

15/05/2001 | 09:15 | מאת: תשובת מנהל הפורום

מאוד יתכן שיש בעיה בקרישת הדם. מציע שתפני לרופא המשפחה שלך שיראה את שטפי הדם ואני מציע לבצע בשלב ראשון בדיקות של : ספירת דם כולל טרומבוציטים, PT, PTT וזמן דימום. (האם נבדקו דברים אלה לפני הניתוח ?). האם את מקבלת תרופות כלשהן ? האם בעבר סבלת מהפרעות קרישה (האם בזמן פציעה הדימום מפסיק מייד ?) או האם במשפחה היו מקרי דמם ?

15/05/2001 | 19:22 | מאת: רויטל

קודם כל מודה על תשובתך. אין במשפחתי אירועים מסוג זה או בעיות כלשהן וכך גם לא לי. איני נוטלת תרופות כלשהן. מעולם לא נתקלתי במצב כזה. בעבר וגם כיום פצעים שדיממו מקרישים מהר ובאופן שנראה סביר. רק לאחר הניתוח שעברתי לאחרונה שמתי לב לצירוף המקרים בין שני סוגי האירועים. באופן כללי אני חשה בטוב ולא חווה בעיות מיוחדות.

מנהל פורום המטולוגיה