תיפקוד מיני לקוי-גיל המעבר

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

29/05/2001 | 19:02 | מאת: ללי געש

אני בת 47 וחולת לופוס בעקבות טיפול כימותרפי אין לי מחזור מזה שנתיים ואינני מקבלת הורמונים. בעקבות השינוי ההורמונל אני מרגישה שינוי בתיפקוד המיני שלי. תגובות המיניות שלי השתנו דבר שפוגע בזוגיות שלי. התיעצתי עם רופא נשים ןהוא המליץ על שימוש בחומרים כדי לגרום לרטיבות ואגינאלית אך זה לא משפר את חוסר התחושה. אני מבקשת לדעת איך אני יכולה לטפל בנושא למי לפנות או לקבל חומר בנושא. יש הרבה חומר בנושא חוסר תיפקוד מיני אצל גברים אך אין התיחסות עמוקה לנושא של אי תיפקוד מיני אצל נשים בגלל שינויים הורמונלימ תןדה.

29/05/2001 | 23:28 | מאת: דני

אין רופא בפורום בינתיים, למרות שהבטיחו שיחזור מנחה מקצועי. אני שמעתי על מקרים כאלה. לפחות מקרה אחד ידוע לי שהזוג רכש ויברטור, והאשה הפעילה אותה על הדגדגן שלה בזמן המשגל עם תוצאות מצוינות ואורגזמ מספק מאד. יש ויברטורים פשוטים בצורת גליל פלסטי ולא בצורת אבר מין זכרי. מכשיר זה גם זול יותר וגם מתאים יותר לגרוי חיצוני. לא להפסיק את התכשיר לסיכה בזמן המשגל - אני יכול להמליץ על KY-GEL שנמכר בבתי המרקחת והפארמים. נוסף לזה יש מרפאות לתפקוד מיני ברוב קופות החולים. למשל בחיפה ב"כללית" הטלפון הוא 8312992 אם אתם באזור אחר, אפשר לפנות בטלפון למזכירות המרפאה שלכם בלי להזדהות ולקבל את הטלפון של המרפאה לתפקוד מיני.

29/05/2001 | 23:29 | מאת: דני

זאת ועוד, תבדקי כעבור כמה ימים, אולי יממשו את ההבטחה להביא מנחה מקצועי.

01/06/2001 | 15:41 | מאת: ללי געש

ללי געש כתב/ה: > > אני בת 47 וחולת לופוס בעקבות טיפול כימותרפי אין לי מחזור מזה > שנתיים ואינני מקבלת הורמונים. בעקבות השינוי ההורמונל אני > מרגישה שינוי בתיפקוד המיני שלי. תגובות המיניות שלי השתנו דבר > שפוגע בזוגיות שלי. התיעצתי עם רופא נשים ןהוא המליץ על שימוש > בחומרים כדי לגרום לרטיבות ואגינאלית אך זה לא משפר את חוסר > התחושה. > אני מבקשת לדעת איך אני יכולה לטפל בנושא למי לפנות או לקבל חומר > בנושא. יש הרבה חומר בנושא חוסר תיפקוד מיני אצל גברים אך אין > התיחסות עמוקה לנושא של אי תיפקוד מיני אצל נשים בגלל שינויים > הורמונלימ תןדה.

02/06/2001 | 15:58 | מאת: דר' דב סמואל

חסר הורמונלי פוגע בתיפקוד המיני באשה ובבריאותה הכללית.ממליץ פניה לגניקולוג המומחה בטיפול הורמונלי חלופי.

מנהל פורום סקסולוגיה