חוששת שהבן זוג הומו

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

26/12/2010 | 00:48 | מאת: לולה

לאחרונה גיליתי שבן זוגי מפנטז על גברים, הוא טוען שהוא הטרוסקסואל אך פורנו של גברים מגרה אותו. הוא רוצה לחיות עם נשים ואוהב נשים. מדוע אם כך מפנטז על גברים? אני חוששת שהוא מדחיק את היותו הומו, האם יש לי סיבה לחשוש?

26/12/2010 | 10:26 | מאת: ד"ר אילן בירן

צפייה בפורנו' הומו' אינה מעידה על הומוסקסואליות: תרגיעי!

26/12/2010 | 13:00 | מאת: יש עם מי לדבר

לולה שלום, הגילוי שבעלך מפנטז על גברים הטריד אותך והכניס חששות רבים, והדבר מובן. מה שחשוב לומר הוא שנטיה מינית אינה דבר מונוליטי ובינארי, כלומר או שאתה הומוסקסואל או שאתה הטרוסקסואל. מדובר למעשה על רצף כאשר לאורכו אנשים נמצאים בנקודות שונות . והדבר גם נתון לשינויים בתקופות שונות בחיים. ישנם אנשים ביסקסואלים, שנמשכים גם לנשים וגם לגברים (הן מבחינה מינית והן מבחינה רגשית-רומנטית) וישנם אנשים שנמשכים לבני מינם ברמה מסויימת מבחינה מינית אבל לחלוטין לא מבחינה רומנטית-רגשית (יצירת זוגיות חד מינית וכו'). ישנם אחרים שהם הטרוסקסואלים בעיקרם אבל שלעיתים גיוון חד מיני משמש ליצירת התרגשות, גיוון מיני, אולי אפילו פנטסיה מפתה וקצת מסוכנת מבחינתם שנשארת כזו. כך שמעצם העובדה שבעלך צופה בפורנו הומוסקסואלי לא ניתן להסיק שום דבר על איפה הוא נמצא על הרצף הזה. כפי שאכן כתב לך ד"ר בירן. עולות כעת שתי שאלות שלובות: איך הגילוי הזה גרם לך להרגיש, ומה עושים מכאן. נדמה לי שמתוך הכתוב אני יכול להרגיש מבחינתך תחושות של חוסר ביטחון שהדבר יצר אצלך, וכן בילבול. האם אולי עלו גם תחושות של פגיעה, ותחושת שקר ועלבון? אם כן, עליך לשאול את עצמך מה ניתן לעשות. במידה ויחסיך עם בעלך טובים ופתוחים, תוכלי לדבר איתו על כך, לשתף אותו במה שעובר עליך. את יכולה להסביר לו על החששות שלך , ולבקש ממנו לשתף אותך בפן הזה של חייו. כלומר, מתי גילה את הפנטזיה הזו שלו, איך הוא חי איתה, מדוע הסתיר אותה ממך. אני חושב שאולי תקשורת פתוחה וגלויה ביניכם יכולה להרגיע אותך. ויש לי עוד הצעה שמי גיל, ואני מתנדב בקו שנקרא "יש עם מי לדבר". זהו קו הקשב והתמיכה של אגודת ההומואים, לסביות בי וטרנס. שלך גיל - מתנדב ב"יש עם מי לדבר"

מנהל פורום סקסולוגיה