אין חשק

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

13/01/2001 | 14:36 | מאת: מייק

ברצוני לדעת מדוע אתם לא עונים לשאלתי מתאריך 9 ינואר. מבקש את התייחסותך המהירה כי היא חשובה לי מאוד כדי לדעת מה לעשות הלאה. מייק

16/01/2001 | 18:14 | מאת: מיקי

שלום יש לי חברה קרוב לשנתיים וחצי אנחנו היינו מקימים יחסי מין 3 פעמים ביום עד לפני כ - 6 חודשים והיום לעומת זאת הגענו למצב שבו אנחנו מקיימים יחסי מין אחת לשבוע/שבועיים חברתי איבדה את החשק או הרצון לקיים יחסי מין זוהי לא בעיה של סיפוק כי היא מגיעה לאורגזמה ולפעמים שתיים במהלך האקט המיני שלנו 1. רציתי לדעת מאילו סיבות הדבר יכול להיות שהיא איבדה חשק ? 2. האם יש איזו שהיא דרך לטפל ( כדור פלאים, טיפול וכו' ) ? 3. אני מבקש תשובה מה יותר מהר אני כבר לא ידעתי לאן לפנות ? תודה רבה

17/01/2001 | 23:33 | מאת: משה בן-אהרון

אדוני הצעיר! אמרו חז"ל שאבר קטן יש לו לאדם: משביעו-רעב ומרעיבו-שבע! כלומר, שככל פעולות פיסיולוגיות רבות בגופנו גם הפעילות המינית הולכת ונחלשת ככל שאנו הולכים וחוזרים עליה שוב ושוב וזאת ללא מתן התאוששות מספקת למנגנוני-הרפלקסים בגוף. יש לעשות הפסקות ומרווחים גדולים יותר בין הפעילויות המיניות, לגוון אותן, לגוון מקומות וכן לגוון זמנים של מפגשים. אם הדבר יישאר רק במסגרת של מטרות מיניות מובהקות ומוגדרות יש חשש שהדבר נידון להתמוטטות יחסי-המין ובעקבות זאת התמוטטותם של היחסים הבין-אישיים שביניכם! (אפילו ז. פרויד "הגדול" אמר שרצוי מאד שהבעל יפרוש מחדר אשתו, או לפחות ממטתה, אחת לתקופה לא ארוכה, למספר ימים (ביהדות ישנה "פרישות" על-רקע איסורי-הדת לקיים יחסי-מין בעת הנידה(הווסת) וזה מסייע להתגעגע מחדש זה לזו ולהיפך.

מנהל פורום סקסולוגיה