בעיות אינטימיות בזוגיות ארוכה

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

29/09/2020 | 14:35 | מאת: דנה

אני ובן זוגי בשנות ה30 לחיינו, בזוגיות 12 שנה ללא ילדים. חווינו משברים וקשיים בזוגיות ובחודשים האחרונים אנחנו בטיפול זוגי שמאד עוזר ומחבר אותנו מחדש בהרבה הבטים. אני מרגישה שיש כבר תקופה ארוכה של שנים קושי ובעיות באינטימיות שגם אותן חשוב לי לפתור כי הן גורמות לתסכול רב ומועקה. בן זוגי פעמים רבות מתלונן על כל מיני ריחות וטעמים שמפריעים לו בגוף שלי. בדרך כלל אני משתדלת להתקלח לפני סקס אבל לפעמים בספונטניות מתחילים ואז מופיעות תלונות שפוגעות בי מאד, בעיקר כשהוא מתלונן על ריח מהאף, ריח מהפה, טעם נוראי מהפטמות שלי כשהוא מנשק אותן, ובמעט פעמים שניסה לנשק אותי בנרתיק בשנים האחרונות גם נרתע מאד ואמר שהריח נוראי וגורם לו לרצות להקיא. אתמול הוא אמר את זה אחרי שנישק לי את הפטמות, אכן לא התקלחתי לפני, אבל גם לא יצאתי מהבית וקשה לי להבין מה יכול להיות כל כך נורא שיגרום לו להתבטא כלפיי ככה וזה מעליב אותי מאד. כמובן שזה פוגע בתשוקה וגורם מייד לריחוק מצד שנינו ולעלבון גדול אצלי והוא התנצל על כך ואמר שהוא לא יודע מה לעשות. הוא טוען שנמשך אליי מאד ואכן עומד לו בקלות ממני, אבל אני לא מרגישה שהוא עושה מספיק כדי לגרות גם אותי ולגרום לי להרגיש טוב ונעים. קשה לי לקבל את העובדה שלא תמיד הוא נמשך לריחות הטבעיים של גופי אם אני לא מקורצפת מצוחצחת שיניים והרגע יצאתי ממקלחת. אנחנו ככה כבר כמה שנים, בדרך כלל יחסי מין טובים אך מדי פעם מגיעות ההערות המעליבות האלה על הריחות והטעמים של הגוף שלי והפה שלי. בנוסף לכל זה, היה לו קשה מאד לשמוע שיש לי פנטזיות ואני מדמיינת אותן בזמן שהוא נוגע בי כי רק כך אני מגיעה לאורגזמה ולא מחדירה. כששמע שלעיתים גם דמיינתי סיטואציות מיניות (שלא ביקשתי לממש) של מספר משתתפים הוא אמר שזה גובל בסטייה. הוא לא רוצה לפנות לייעוץ מיני או משהו כזה כרגע, אומר שצריך קודם לחזק ולייצב את הבסיס של הזוגיות שחוותה משברים וקודם להיות בזוגיות מאושרת ואחר כך לנסות לפתור בעיות מיניות ולא לצפות שהכל יקרה בבת אחת כי זה גורם לו להרגיש כמו ״שק של בעיות״. אשמח לעצה...

הבעיות שבאות לידי ביטוי בחלק המיני לא תמיד הם נטו שם. הם רק סימפטום לבעיות נוספות שיש בזוגיות. אולי כדאי למצות עוד קצת את הטיפול הזוגי ואז לפנות לתחום של טיפול מיני. אם אתם גרים במרכז אשמח לעזור לכם. 054-4390916 חמדה

מנהל פורום סקסולוגיה