סקסולגיה בשנית

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

07/11/2004 | 18:29 | מאת: יעל

שאלה נוספת... פשוט מכיוון שאני מתענינת בללמוד את הנושא האם ההתמחות נעשת באוניברסיטה.. האם צריך להיות פסיכולוג קליני בשביל זה או מספיק תואר ראשון בפסיכולוגיה? האם עובדת סוציאלית יכולה להיות סקסולוגית? ואולי על מנת שאני אוכל לקבל את כל התמונה במלואה.. תוכל להפנות אותי למקום הנכון לשאול הכל בתודה מראש יעל ו

לקריאה נוספת והעמקה
07/11/2004 | 19:28 | מאת: ד"ר אילן בירן

מחד גיסא, מאחר וסקסולוגיה אינו עיסוק העומד בזכות עצמו - אין צורך ברשיון לעסוק בו ולכן יש המכריזים על עצמם כסקסולוגים מטעם עצמם. מאידך, המקצועות המקנים רשיון לטיפולים מיניים הם רפואה (תואר M.D.), פסיכולוגיה (בארץ M.A. ובארה"ב Ph.D ) ועבודה סוציאלית קלינית ( M.A ). בהצלחה!

16/11/2004 | 17:02 | מאת: ד"ר אילן בירן

משום מה לא עניתי לשאלתך הנוספת. התנצלותי! פסיכולוג בישראל חייב שיהיה לו לפחות תואר שני (בארה"ב - תואר שלישי). עובד סוציאלי יכול, למיטב ידיעתי, להתמחות כקלינאי בתואר השני בלבד. רופא חייב לסיים בי"ס לרפואה.

מנהל פורום סקסולוגיה