שאלה בנוגע לירידה בחשק המיני

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

02/01/2017 | 12:28 | מאת: אירית

אני כבת חמישים ולאחרונה חשה ירידה בחשק המיני. האם זה עשוי להיות קשור לירידה ברמת ההורמונים והאם תוספי אסטרוגן הינם מומלצים בד"כ? האם במהלך המגע המיני רמת האסטרוגן או הורמונים אחרים עולה או נותרת ללא שינוי? בתודה

רמת האסטרוגן יורדת בגוף האישה בצורה הדרגתית כבר מגיל 39. הירידה החדה ביותר קוראת לקראת גיל חמישים. ירידה באסטרוגן פוגעת בפוריות ובחשק המיני ובמידת הרטיבות של הנרתיק. לצערי במהלך מגע מיני אין עליה באסטרוגן. הכוון שלו הוא רק בירידה עד למצב שרמתו בגוף נמוכה מאוד. אפשר להשתמש בתוספי אסטרוגן מקומי או בבליעה אך יש להתייעץ עם רופא הנשים שלך.

מנהל פורום סקסולוגיה