הרדמה לילד בן 6

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/12/2003 | 14:06 | מאת: חנה

ילדי בן ה- 6 צריך לעבור 2 ניתוחים בהרדמה מלאה במהלך חודש אחד + בדיקת סיטי בטישטוש כמו כן אחד הניתוחים (הראשון) ההרדמה היא קצרה לכ- 15 דקות ובניתוח השני ההרדמה היא ארוכה יותר לכ- שעה וחצי. השאלה שלי היא איך הוא יגיב לכך?? האם כדאי\ מומלץ לדחות ניתוח אחד או שאין סכנה בהרדמות צפופות???? מה ההשפעה של ההרדמות על הגוף?????? מראש הנני מודה על היחס חנה

17/12/2003 | 15:27 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

השפעת ההרדמה על הגוף היא מגוונת אך ברוב המקרים חולפת תוך זמן קצר יחסית. במקרה שילד מתאושש בצורה סבירה לאחר הרדמה אחת אין מניעה לבצע הרדמה נוספת תוך פרק זמן קצר. אין עדות לכך שהרדמות חוזרות , שהסתיימו ללא סיבוכים, כרוכות בהשפעה שלילית על הגוף לטווח ארוך. עם זאת, יש ליידע את הרופא המרדים , שאמור לטפל בילד, בכל פרטי הרקע רפואי ,לרבות, היסטוריה הרדמתית ולהתייעץ עמו טרם ביצוע ההרדמה.

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב