חסימה עצבית לצורך טיפול בכאב כרוני

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

26/07/2005 | 09:18 | מאת: סיגל

אבי סובל מזה מספר שנים מ- Radicular Pain Syndrom בגב התחתון. במשך שנים טופל ללא הצלחה. בשנה האחרונה הגיע לטיפול במרפאת כאב וטופל כבר פעמיים בזריקת אפידורל לעמוד השידרה. הזריקה עזרה באופן חלקי. כעת המליצו לו על טיפול של חסימה עצבית בהנחיית שיקוף עם חומר ניגוד (משהו שנקרא: ieril סלקטיב בלוק (או קלוק) - בטוח שעשיתי שגיאה בתאור - אני מקוה שתצליח להבין). נאמר לו שהטיפול הרבה יותר חזק ויעיל מאפידורל אך יחד עם זאת - מסוכן הרבה יותר. ברצוני להבין באיזה סיכונים כרוך הטיפול הזה, ואיזה סיכויי הצלחה יש לטיפול ? כל כמה זמן צריך לחזור על הטיפול - אם בכלל ? בתודה רבה על תשובתך. בכבוד רב, סיגל

27/07/2005 | 15:52 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הזרקה ממוקדת תחת שיקוף הינה בעלת יעילות גבוהה יותר, בדרך כלל. אפשרות של סיבוכים תלוייה בגישה - מקום החדרת המחט וקשורה , בדרך כלל, באפשרות הפגיעה במערכת העצבים. השפעה חיובית של ההזרקה נמשכת חודשים. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב