הרדמה מלאה מספר פעמים בשנה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/11/2016 | 23:19 | מאת: יעל

שלום, אני בת 38. לא כל כך בריאה, עם תנגודת לאינסולין אסטמה קלה ופיברומיאלגיה. אמורה לעבור ניתוח לתיקון בקע בסרעפת ורפלוקס, ולפניו גסטרוסקופיה בהרדמה מלאה. רציתי בבקשה לברר: אני מעוניינת לעשות גם ניתוח הרמת חזה. כמה זמן עדיף לי לחכות לאחר ניתוח תיקון הרפלוקס שהוא בהרדמה מלאה, עד שאכנס שוב לניתוח בהרדמה מלאה? אני חוששת מכך ש 3 פעמים בשנה הרדמה מלאה(כולל הגסטטרוסוקפיה) יהיו יוצר מידי לא טובות לי ויגרמו לזנק אולי נוירולוגי או אחר? תודה מראש

07/11/2016 | 10:01 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, לשאלה זו אין תשובה טובה המבוססת נתונים מדעיים מדויקים. רצוי לא לעבור הרדמה נוספת לפעולה מתוכננת ולא דחופה, כל עוד המצב לא התייצב לאחר הרדמה קודמת. המתנה של חצי שנה-שנה בדרך כלל מספיקה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב