כאבים שנובעים ממתח שרירים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

26/05/2015 | 14:40 | מאת: חנה

בשנה האחרונה סבלתי מכאבי עיניים קשים יובש ופוטופוביה.לאחר שנבדקתי על ידי רופאי עיניים בכירים ובוצעו בדיקות עיניים שונות, נאמר לי שהתסמינים נובעים מכך ששרירי הפנים שלי מתוחים מאד ושעלי פשוט להרפות אותם.כשאני עושה זאת אכן חל שיפור במצב העיניים. הבעיה היא שהרפייה עצמית מחזיקה מעט מאד זמו ושאלתי היא האם קיימות תרופות להרפיית שרירים בפנים ואיזה סוג של רופאים יכולים לטפל בבעיה?אם כן, האם תוכלו להמליץ על רופא בתחום זה? אולי ביו פידבק? עלי לציין שמצבי הנפשי תקין, אני מתפקדת מצויין ואינני מעוניינת לקחת כדורי הרגעה רק בגלל שהשרירים מתוחים. תודה רבה חנה

27/05/2015 | 09:42 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, להרפיית שרירי הפנים קיים טיפול באמצעות תרופות שהן גם תרופות הרגעה. זאת השפעה סיסטמית לכלל הגוף. לטיפול מקומי ניתן להשתמש בהזרקות בוטוקס. במקרה שלך, איני ממליץ לא על הראשון ולא על השני. ניתן להתייעץ עם רופא נוירולוג. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב