פיברומיאלגיה וסימבלטה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

29/03/2013 | 22:08 | מאת: ר.

שלום רב, אני בן 20 ואובחנתי כחולה פיברומיאלגיה לפני ארבעה חודשים, בעקבות כאבי שרירים כרוניים בגב וצוואר, רגישות קיצונית לכאב בצלעות, שלשולים הפרעות שינה ומצב רוח. מלבד שינוי באורח החיים הכולל פעילות גופנית לפחות 3 פעמים בשבוע, אני נוטל כבר 3 חודשים סימבלטה במינון מקסימלי של 120 מ"ג, אך עם השפעה אפסית וללא ירידה בכאבים כלל ובשאר הבעיות. רציתי לדעת אם קיימות תרופות נוספות או טיפולים נוספים מלבד הסימבלטה שכן אני מיואש מהכאבים, ומרגיש שהיא לא עוזרת ב-כ-ל-ל.

שלום רב, אם הסימבלטה לא עוזרת אני ממליצה להפסיק באופן הדרגתי את נטילתה. קיימת תרופה אחרת בשם ליריקה. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי לקיחת התרופה הנ"ל. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב