ניתוח שבר בלפרוסקופיה בגז צחוק

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

13/01/2004 | 19:58 | מאת: ריבי

שלום אימי בת 80 סובלת מבקע סרעפתי. סובלת מלחץ דם גבוה שקשה לאזנו. האם יש אפשרות לערוך ניתוח שבר בלפרוסקופיה בגז צחוק?

15/01/2004 | 09:40 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אכן, פותחה על-ידנו השיטה של ניתוח לפרסקופי בעזרת הזלפה של גז הצחוק באיזור הניתוח תוך הימנעות מהרדמה כללית. כמו כן, פרסמנו את השיטה בספרות המקצועית. אך השיטה הנ"ל מתאימה במקרים מיוחדים של תיקון בקע מפשעתי. מאחר ובמקרה של תיקון בקע סרעפתי יש צורך בהרדמה כללית, אין תועלת נוספת בשיטה של הזלפת גז הצחוק באיזור הניתוח. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב