אחרי הרדמה כללית שאחה בבקשה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/09/2022 | 21:03 | מאת: אלה

שלום בני עשה בדיקתMRI/MRV/MRA מח וכן חתכי ארובות עיניים ואוזניים. הבדיקה ארכה 45 דקות במכשיר של 3 טסלה. הוא יצא מהבדיקה עם כתמים גדולים ורודים/אדומים כמו שנשרפים משמש, מפוזרים בפנים, מתחת לעיניים, היה אחד ממש מתחת לעפעף ואחד ענק בלחי והם נעלמו ככל שהוא התעורר במשך כמה דקות. האם זה מוכר? האם ייתכן וזו אלרגיה לחומר הרדמה/ניגוד? האם ייצכן שהרקמות התחממו מדי? שאחתי מרחוק את המרדים ממה זה ואני לא בטוחה שהוא הבין מה שאלתי אבל הוא ענה שזה מהמדבקות?! איסה? האחות בהצאוששות אמרה שזו תופעת פלאש אחרי הרדמה, מה זה? בייחוד חשוב לי לדעת אם ייתען שזו אחרגיה או משהו מסוכן כמו התחממות רקמות מהמכשיר תודה רבה

12/09/2022 | 12:42 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בלי לראות את הכתמים לא ניתן לעמוד על טיבם. לפי המיקום, פחות סביר שמדובר באלרגיה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב