החלטת הרופאים על פיום קנה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/08/2022 | 23:56 | מאת: דיאנה

אחותי בת 66 בריאה ללא מחלות רקע הגיע לבית חולים עם שוק ספטי ופנומוניה מטופלת ביחידה לטיפול נמרץ כ19 ימים עדין מדדי דלקת יש שיפור בצילום חזה אך לא תואם את קצב ההחלמה ביחידה נאמר לי שהדרך לגמול את אחותי מהרדמה והנשמה,לבצע פיום קנה אני מרגישה שיש לתת זמן לריאות להחלים ואז לחשוב על המשך טיפול ידועים לי הסיבוכים של הנשמה ממושכת אך מנגד ידועים לי סיבוכים של פיום קנה הייתי מעדיפה שימתינו עם הפיום קנה ואים אינה בסכנת חיים יכולים להעביר את אחותי למחלקה פנימית להמשך טיפול אם מיטת האשפוז אינה מצדקת טיפול נמרץ בתקופת הקורונה הנשימו אנשים חודשים ולא מהרו לפיום קנה עדין מטופלת באנטיביוטיקה ציפרו ופנצילין G תודה רבה

29/08/2022 | 10:31 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לאחר 19 יום בהחלט יש מקום לשקול פיום קנה, דבר שיגדיל את הסיכויים להיגמל מהנשמה וגם להשתעל באופן יעיל יותר. לגבי חולי קורונה, בסיכומים שמתפרסמים לאחרונה מודגשת חשיבות פיום קנה מוקדם יחסית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

14/11/2022 | 16:51 | מאת: אהרן

הרופאים בטיפול נמרץ ביקשו את ההסכמה שלנו לביצוע פיום קנה. הפיום יבוצע כנראה ביום רביעי הקרוב. העלו 2 אפשרויות לביצוע הפיום וצריכים את הסכמתנו לאחת מהשיטות: 1. גישה מלעורית – רופאי הטיפול נמרץ, ליד מיטת החולה בטיפול נמרץ (חדר ניתוח בכוננות למקרה הצורך) 2. גישה פתוחה – רופאי א.א.ג, חדר ניתוח (חתך בצוואר, חשיפת קנה הנשימה, הכנסת קנולה) קיימת אפשרות שלישית שהיא שילוב של 2 הראשונות: הסכמה למלעורית כולל הסכמה לפתוחה במקרה שהרופאים יאלצו להעבירה לניתוח כתוצאה מבעיה שלא ניתן היה לצפות מראש הנובעת מהמבנה האנטומי. החולה נמצאת כבר שבועיים בטיפול נמרץ, לאחר שהתגלה נמק במעי הגס, המעי הוסר חלקית ואח"כ במלואו. הייתה בקריסת מערכות. הכליות חזרו לתפקוד, לחץ הדם סביר, מערכת העיכול מתפקדת. כבד עדיין ערכים גבוהים אבל יש מגמת שיפור ועדיין מונשמת. בנוסף חום 38 ביומיים האחרונים שעוד לא מצאו את הגורם. נשמח לשמוע מהי המלצתך ומה הם היתרונות והחסרונות של כל שיטה.

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב