בדיקת גסטרוסקופיה לילד בהרדמה מלאה אחרי קורונה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

24/04/2022 | 12:08 | מאת: נלי

שלום, לאור הפרסומים האחרונים, האם שבועיים לאחר החלמה מקורונה עם תסמינים, יש סיכון בביצוע בדיקת גסטרוסקופיה בהרדמה מלאה לילד? הבדיקה כוללת נטילת ביופסיות תודה

24/04/2022 | 14:15 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, תלוי מה דחיפות הפעולה. יצוין, שאין נתונים מדויקים לגבי ילדים, אך לגבי מבוגרים ההמלצה היא להמתין כ-7 שבועות לאחר קורונה עם תסמינים. עם תסמינים קשים וצורך באשפוז בטיפול נמרץ, אפילו עד 12 שבועות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב