הרדמה כללית לב, אפידורלית עמוד שידרה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

13/04/2022 | 22:23 | מאת: אבי

אני בן 84, עברתי MI ב-1996, היום יציב אך עם EF נמוך 35%-40%, אמור לעבור ניתוח בקע מפשעתי. שתי שאלות: 1. האם מותר לעבור ניתוח בהרדמה כללית? 2. לאחר נפילה על הגב לפני כ-7 חודשים, בבדיקת CT נמצאו: קווי שבר בגוף עליון של L1, ספונדילוליזיס בילטרלי S1-L5, אנטרוליסטזיס קל של L5, שינויים ניוונים גרמים ודיסקוגנים קשים במרווח L5-S1, שינויים ניוונים ב-SIJ דו"צ האם מותר לעבור הרדמה אזורית אפידורלית? תודה רבה אברהם

17/04/2022 | 11:03 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בכל סוג של הרדמה ישנם סיכונים. הרדמה אזורית עם שינויים בעמוד השדרה, כפי שתיארת, לא אסורה לשימוש אך יכולה להיות לא יעילה דיה. בהרדמה כללית גם כן ישנם סיכונים, אך במצב שתיארת, הסיכון לא גבוה עד כדי פסילה מוחלטת של הניתוח. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב