ריפיון בשרירי הפנים אחרי הרדמה דנטלית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

18/03/2022 | 10:06 | מאת: נגה

שלום, אני בת 50. לפני 6 ימים עברתי הרדמה דנטלית, לסתימה בשן 37 - רביע שמאל תחתון. מאז, יש לי ריפיון בשרירי הפנים, שלא אופייני לי. זה מתבטא בכך שהלחיים צנחו למטה. וזה גם מבליט שקיות מתחת לעיניים, וגם מבליט קמטים נזולביאליים (מריונטה). זה סימטרי ב2 הצדדים. היה לי פעם הרפייה כזו, אחרי שלקחתי הרבה תוסף מגנזיום. וגם אחרי שפעם נתנו לי בנזודיאזפין לפני פרוצדורה רפואית. אין תחושת רדימות או שיתוק. זה רק מפריע לי קוסמטית. שאלותיי אליך. 1. אני ביולוגית, ורוצה להבין מה המכניזמים האפשריים שחומר בהרדמה מקומית לרביע שמאל תחתון של הפה, יכול לגרום להרפיית שרירי הפנים. מה המונחים המקצועיים לתאר תופעה זו. 2. מה אני יכולה לעשות, כדי להפחית את ההשפעה הזו. תודה

20/03/2022 | 09:58 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, כשהזרקה נעשית בתוך עצב, ההשפעה המאלחשת נשארת זמן ארוך, שקודם כל באה לידי ביטוי בתחושה. מדוע יש לך הרפיית שרירים ובמיוחד מדוע ישנה תופעה כזו משני הצדדים, נשגב מבינתי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב