חולה קורונה מורדם ומונשם

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/01/2022 | 23:15 | מאת: מיכל

שלום וברכה .אחי בן 62, מאושפז בטיפול נמרץ במחלקת קורונה .ללא מחלות רקע .הוא שוכב על בטנו והמדדים תקינים. שניסו להפוך אותו על הגב המדדים ירדו והוא הוחזר לבטן .עד מתי ינסו ?מה השלב הבא אקמו?מה זה מראה שעל הבטן המדדים תקינים ועל הגב לא תודה מראש

09/01/2022 | 15:14 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, חולים עם דלקת ריאות ופגיעה ריאתית מסוג אחר, לעתים קרובות, משתפרים בשכיבה על הבטן, זאת, עקב מחלה שלא פוגעת באופן זהה באזורים שונים בריאות. בחולי קורונה הצורך בהשכבה על הבטן יכול להימשך זמן רב. אם אין שיפור משינוי התנוחה ואין התוויות נגד אקמו, אכן, בשלב הבא יש לשקול לחבר את המטופל לאקמו. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב