האם ניתוח נוסף הוא בטוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

02/01/2022 | 09:38 | מאת: אורן

שלום פרופסור ביתי נכנסה לניתוח בהרדמה ,היא היתה בצום של 6 שעות כפי שנדרש אבל הקיאה מיד לאחר ההרדמה והיה חשד לאספירציה לכן הפסיקו מיד את ההרדמה והניתוח בוטל .האם אפשר לעשות ניתוח תחת הרדמה אם יותר שעות צום לפני זה ? האם צריך לפנות לגסטרואנטרולוג לבדוק עיכוב בהתפנות הקיבה ? מה ההנחיות במקרה כזה תודה רבה

02/01/2022 | 13:35 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לא הזכרת בת כמה בתך. אם לא מדובר בתינוקת, בהחלט יש מקום להתייעץ עם גסטרואנטרולוג. בכל מקרה, נכון להאריך את זמן הצום (להימנע מאוכל מוצק) לפני ההרדמה הבאה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב