אחרי הרדמה לשאיבת ביציות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

28/12/2021 | 13:17 | מאת: לולי

יש לי שתי שאלות: 1. בהרדמה לשאיבת ביציות, אם יש סיבוך באמצע כגון הפסקת נשימה האם מספסיקים את השאיבה ואחכ ממשיכים אותה או שממשיכים כרגיל וכל רופא עובד בתחומו בלי קשר זה לזה? 2. אם יש סיבוך של הפסקת נשימה במהלך ההליך, האם אמורים לדווח אחכ למטופלת? אצלי לא רשום כלום בדף של הליך השאיבה וגם כששאלתי אמרו שהכל בסדר למרות שלא נראה לי שהכל היה בסדר. הסיבות שאני חושבת שהיו בעיות הן שלראשונה התעוררתי עם כאבי תופת מהשאיבה, בנוסף, כאב לי הגרון והלסתות, ובנוסף כל הצוות של החדר ניתוח הגיע למיטתי בהתאוששות אחרי חצי שעה לוודא שהכל בסדר, מה שלא קרה באף שאיבה אחרת....

30/12/2021 | 02:35 | מאת: לולי

המשךצלשאלה האם בשאיבת ביציות יש מסמך נפרד מהסיכום טיפול המפרט את הליך ההרדמה? החומרים שניתנו וכו? או שבגלל שזה הליך פשוט וקצר אין כזה מסמך? או שזה תלוי במקום ויש מקומות שכן מסודרים עם זה ומקומות שאין להם את זה? תודה מראש

02/01/2022 | 13:43 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לצורך שאיבת ביציות, הרופא המרדים מבצע הרדמה כללית בדרגות עומק שונות. בהחלט יתכן שתהיה הפסקת נשימה. במקרה זה הרופא המרדים מנשים את המטופלת הנשמה מלאכותית. מצב כזה בהחלט יכול לקרות במהלך שאיבת ביציות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב