תוצאות וכאב בצלעות שמאל

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/12/2021 | 17:45 | מאת: נועה

שלום ד"ר, שאלתי כאן לא מזמן. ידוע לי על פריצות דיסק בצוואר סי5, סי 6 פריצת דיסק אל4 אל5. נשלחתי למיפוי שהראה קליטה מוגברת בחוליה T8. מעבר לכך, כבר זמן מה עם כאבים בצלעות שמאל אשר מקרינים קדימה וגב. נשלחתי לסיטי חזה - תקין. ולאחר בירור נוירולוגי נשלחתי לסיטי עמוד שדרה גבי על מנת לשלול בעיה עצבית באזור הצלעות וכמו כן לברר על תוצאת המיפוי. התוצאה תקינה. אציין כי עברתי גם סי טי בטן תקין, למעט בקע היאטלי קל. מה עוד יכול להיות מקור לכאב? ואיך במיפוי היה קליטה מוגברת על רקע ספונדילוזיס ובסיטי אין ממצא.? אודה על תשובתך.

23/12/2021 | 14:40 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בהחלט יכולל היות הבדל בין ממצא ב-CT ובמיפוי. על פי התאור בלבד, ללא בדיקה רפואית, לא ניתן להגיע למסקנה מה מקור הכאב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב