התעוררות מהרדמה והנשמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/12/2021 | 18:35 | מאת: עדי

שלום רב, אבי עבר ביום חמישי התקף לב שגרם לנזק נשימתי. לא הצליח לנשום עצמאית והיה מורדם ומונשם. הבוקר הוציאו אותו מהרדמה והוציאו את ההנשמה. נושם בסדר עם משקפי חמצן אבל במצב נפשי קשה - נראה מבולבל ואגרסיבי, מנסה לבעוט ולהוריד בגדים ואת משקפי החמצן. קשרו את ידיו ונתנו לו תרופת הרגעה. שאלתי היא - כמה זמן יכול לקחת עד שיתאושש מההרדמה? הרופאים אמרו 24 שעות וזה נראה לי מעט מאוד כי הוא בקושי מזהה אותנו או מדבר.

07/12/2021 | 15:56 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לאחר הרדמה ממושכת מצב הבלבול יכול להימשך מספר ימים ואף יותר, תלוי בגיל, מצב מערכת העצבים, סוג התרופות ותפקוד הכליות והכבד. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב